Ez a foltos tőkehalfilé spanyol módra póréhagymával és paradicsommal készül, így egy könnyű étel, amely ideális hétközi vacsorára vagy laza hétvégi ebédre. Főtt burgonyával, krumplipürével vagy friss péksüteménnyel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g fürtös bébiparadicsom
- ½sárga kaliforniai paprika
- ½ citrom
- 2 evőkanál fehérbor
- 1 tk füstölt paprika
- kapor vagy bazsalikomlevél
- 3 foltos tőkehalfilé
Elkészítés
- A póréhagymát 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
- A fokhagymát finoman felaprítjuk, majd a kaliforniai paprikát csíkokra vagy kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és alacsony hőfokon a póréhagymát körülbelül 5-8 percig puhára dinszteljük.
- Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a fokhagymát.
- Felöntjük a borral, majd lefedve 5 percig puhára főzzük.
- Közben a foltos tőkehalat 2-3 szeletre vágjuk.
- A halat a paradicsom tetejére tesszük, majd meglocsoljuk citromlével. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk füstölt paprikával és a tetejére szórjuk a kaprot.
- Lefedve 5-8 percig óvatosan pároljuk, a hal vastagságától függően.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu