Ez a fokhagymás spenót garnélával egy tipikus spanyol tapa, ami fantasztikus előétel is lehet is egy vendégváró menüben. Laza, könnyű ebédként is tálalhatjuk pl pirított kovászos kenyérrel.
Hozzávalók
- 3 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 3 újhagyma, szeletelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 250 g bébispenót
- ½ teáskanál szárított chili pehely
- 1 citrom leve
- 150g garnélarák, tisztítva
- paprika
Elkészítés
- A spenótleveleket leöblítjük, lecsepegtetjük, félretesszük.
- Egy serpenyőbe öntjük az olajat, hozzáadjuk az újhagyma és a fokhagyma szeleteket, és bekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Amikor kezdenek a hagymák barnulni, hozzáadjuk a chilit és a spenótleveleket – egy-egy marékkal -, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, lefedjük és 2 percig pároljuk.
- A garnélarákokat a fonnyadt spenót tetejére helyezzük, lefedjük, és 2-3 percig pároljuk, amíg a garnélarák színe megváltozik. Ha konyhakész, azaz előfőzött garnélarákokat alkalmazunk, akkor egy percig kell főzni, csupán hogy átmelegedjenek.
- A serpenyőt lehúzzuk a tűzhelyről, pár percig pihentetjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd paprikával megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu