Ez a fokhagymás-korianderes lencselepény magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidráttartalmú, vegán és gluténmentes, így a legtöbb diéta és étrend kertében fogyasztható. Használjuk tortilla lap helyett tekercsként, vagy kenyér helyett egytálételek kísérőjeként, vagy mártogatós mellé tunkolni!
Hozzávalók
- ½ csésze vöröslencse
- 1 csésze víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék korianderlevél
- ½ teáskanál római köménypor (elhagyható)
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál fekete bors
Elkészítés
- A lencsét folyó víz alatt leöblítjük, egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a vizet. 3 órán keresztül áztatjuk.
- A lencsét az áztatóvízzel egy aprítógépbe tesszük.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, koriandert, római köményt, sózzuk és borsozzuk.
- Addig turmixoljuk, amíg egy sima, palacsintaszerű tésztát kapunk. Adunk hozzá egy kanál növényi olajat (ez nem muszáj, de segít, hogy ne tapadjon a lepény a serpenyőbe).
- Egy tapadásmentes serpenyőt enyhén olajjal bepermetezünk vagy kikenünk, majd közepes lángon felhevítjük.
- Egy kis merőkanállal tésztát szedünk a forró serpenyőbe, és a kanál hátuljával egyenletes kör alakot képzünk.
- Körülbelül 3-4 percig sütjük, amíg a lepény felülete már nem folyós, és egy spatulával könnyedén mozgatható.
- Óvatosan megfordítjuk, és további 2-3 percig sütjük.
- A lencselepényt egy tányérra csúsztatjuk, majd a tésztából ismételten adagolunk a serpenyőbe. Kb 4 lepényre elegendő a tészta.
- A lencselepényeket szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu