Ez egyik legnépszerűbb spanyol tapa a fokhagymás garnéla (Gambas Al Ajillo), amit italozás kísérőjeként szokás fogyasztani. Ez a fokhagymás-kakukkfüves garnéla egy zöldfűszeres, citromos verzió, amely nyári estéken remekül passzok koktélok mellé. Szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető – előételként is tálalhatjuk egy vendégváró menüben.
Hozzávalók
- 350 g nyers, pucolatlan garnélarák
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál szárított chili pehely
- 1 evőkanál friss kakukkfű levél
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés
- A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy percig megpirítjuk a fokhagymát a chilipehelyet és a kakukkfű leveleket, ügyelve arra, hogy ne égjenek meg.
- Hozzáadjuk a garnélarákot (héjában), átkeverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét. Lefedjük, és alacsony hőfokon 3-5 percig pároljuk, amíg a garnélák színe rosé lesz.
- Melegen tálaljuk vagy langyosan.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu