Ez a fokhagymás burgonya póréhagymával feldobva elkészíthető maradék főtt burgonyából, vagy előfőzhetjük őket, és közvetlenül tálalás előtt átsütjük néhány percig. Ideális köretként grillezett/sült húsok és halak mellé.
Hozzávalók
- 450g burgonya, meghámozva
- 1 póréhagyma
- 2 evőkanál friss kakukkfű levél
- 1 duci gerezd fokhagyma, préselve
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- Petrezselyemlevél a tálaláshoz
- Olaj
Elkészítés
- A burgonyát falatnyi kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízbe tesszük. Felforraljuk, lejjebb állítjuk a hőfokot és 10 percig rotyogatjuk. Lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk, majd a hűtőbe tesszük későbbi felhasználáshoz vagy folytatjuk a receptet.
- A póréhagymát karikára vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és alacsony hőfokon a póréhagymát körülbelül 8 percig puhára pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a kakukkfüvet, felmelegítjük, és addig sütjük, amíg enyhén megpirulnak – ha ropogósan szeretnénk, akkor tovább sütjük, szép barnára.
- Belekeverjük a fokhagymát és a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, majd elzárjuk a tűzhelyt.
- Friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu