Ez a párolt fodros kel céklával és pármai sonkával egy finom és kellemes meleg saláta télen. 10 percen belül elkészül, így ideális hétköznapi ebédre vagy vacsorára. Tálalhatjuk előételként egy ünnepi menüben vagy köretként sült pulyka és liba mellé is.
Hozzávalók
- 150 g fodros kel, szeletelve
- 4 sült vagy főtt cékla
- 6 db koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma
- 4 szelet pármai sonka vagy prosciutto
- 1 evőkanál dióbél (pl.dió, pekándió) vagy fenyőmag vagy tökmag
Öntethez:
- 3 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
Elkészítés
- A fodros kelt forrásban lévő víz felett gőzöljük 5 percig, majd lecsepegtetjük és egy nagy tányérra szórjuk.
- Közben a céklát vékony gerezdekre vágjuk, a paradicsomokat félbevágjuk, az újhagymát felszeleteljük, az öntetet összekeverjük.
- Az apróra vágott zöldségeket rászórjuk a kelkáposztára, majd leöntjük az öntet nagy részével.
- A pármai sonkát kis darabokra szaggatjuk.
- Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítünk, majd gyorsan ropogósra sütjük a sonkát. Ezeket a dióval együtt a salátára szórjuk, majd meglocsoljuk a maradék öntettel.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu