Ez a fetás lencse és uborka saláta nagyon könnyen elkészíthető, mivel előfőzött vagy konzerv lencsét használunk hozzá. Lencsét nagyon könnyen lehet főzni, csupán egy csésze zöld vagy barna lencsét felforralunk vízben, majd 15 percig főzzük. (Egy darab babérlevélet és egy gerezd fokhagymát is lehet a főzővízbe tenni). Amikor a lencse puha, leszűrjük és hűlni hagyjuk, majd felhasználhatjuk pl. ehhez a recepthez. A salátát enyhén pirított pita kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 3 evőkanál sherry ecet
- 2 tk egész magos dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 konzerv lencse, lecsepegtetve vagy 1 bögre főtt lencse
- ½ kígyóuborka
- 1 marék kimagozott fekete olajbogyó, szeletelve
- 1 marék friss menta, durvára vágva
- 50 g feta sajt
Elkészítés
- Az olajat, ecetet, mustárt és a fokhagymát összekeverjük. Megkóstoljuk és ízlés szerint módosítjuk.
- Az uborkát félbevágjuk (hosszában), és kikanalazzuk a puha húsát.
- Az uborkát falatnyi kockákra vágjuk.
- A lencsét, uborkát, olajbogyót és a mentát egy nagy tálban összekeverjük. Ráöntjük az öntetet. Megkóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Közvetlenül tálalás előtt rámorzsoljuk a fetát.
Kapcsolatos receptek