A kínai ételek sorozatunkban már sok húsos, halas étel receptje található – ezek mellé szükséges néhány egyszerű zöldséges köret is, amelyeket gyorsan el lehet készíteni. Ilyen a feketebabos bébi kukorica és paprika receptünk, amely 10 perc alatt kész van.
Hozzávalók
- 20 dkg bébi kukorica
- 20 dkg kaliforniai paprika (piros)
- 1 és fél ek földimogyoró olaj
- 3 ek aprított salotta hagyma
- 2 ek fekete bab (apróra vágva)
- 1 és fél ek aprított fokhagyma
- 1 ek aprított gyömbér
- 2 ek kínai rizsbor (vagy száraz Sherry)
- 1 ek chili bab szósz
- 2 tk szezámolaj
- 1 ek szója szósz (világos)
- 2 ek szója szósz (sötét) – lásd tippek
- 2 tk cukor
- 1 és fél dl csirke húsleves
Elkészítés
-
A paprikát vágjuk félbe majd 2.5cm-es darabokra.
-
A wok-ot melegítsük fel, és amikor forró, öntsük bele az olajat. Amikor az olaj füstölni kezd, adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért és feketebabot. Kb 1 percig pirítsuk, állandó kevergetés közben.
-
Adjuk hozzá a bébi kukoricát és a paprika darabokat. 1 percig pirítsuk.
-
Adjuk hozzá a rizsbort, chili bab szószt, szójaszószt, cukrot és húslevest. Kb 5 percig süssük, amíg egy sűrű szószt kapunk. A végén keverjük bele a szezámolajat, majd tálaljuk.
Tippek
-
Tálaljuk egy kínai menü fogásaként, vagy köretként ázsiai ételek mellé.
-
Remek vegetáriánus étel lehet, ha húsleves helyett zöldség levest alkalmazunk.
-
A világos és sötét szójaszósz közötti különbségről a kínai alapanyagok bejegyzésünkben található több információ
-
A chilis babszószt és feketebabot kínai vagy ázsiai élelmiszerboltokban lehet beszerezni.
-
A hozzávalókat előre mérjük ki kis tálkákba – a sütés nagyon gyors, és könnyen be lehet pánikolni!
Zest.hu