
A fekete káposzta (cavolo nero) az olasz konyha egyik alapzöldsége. Rengeteg ételhez felhasználható, az egyik legnépszerűbb módja a káposztás tészta. Ez a fekete káposztás tészta chilivel és szardellával kiegészítve egy roppant egyszerű és finom verzió, ami 10 perc alatt összedobható. Használhatunk glutén-mentes, teljes kiőrlésű, magas fehérjetartalmú stb tésztaféléket is ehhez a recepthez.
Hozzávalók
- 150 g fekete káposzta, vékonyra felszeletelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 4 szelet szardella (konzervből)
- 1 piros chili, szeletelve
- ½ citrom leve
- Parmezán sajt, reszelve
- 250 g durum tészta vagy glutenmentes tészta
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján kifőzzük, majd leszűrjük.
- A káposztát egy lábasba szórjuk és leöntjük forró vízzel. Forrásponting hevítjük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt. Lefedve pihentetjük.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és addig pirítjuk benne a fokhagymát, chilit és a szardellát, amíg a szardella pépes lesz.
- Egy lyukas kanál segítségével a káposztát átkanalazzuk a serpenyőbe, és még pár percig főzzük. Belekeverjük a tésztát és a citromlevet és egy-két percig átmelegítjük.
- Melegen, frissen őrölt borssal és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
