A tiramisu világszerte az egyik legkedveltebb desszert. Éppen ezért rengeteg verziója létezik. A fehér tiramisu fehér csokoládéval készül, és mascarpone helyett sűrű vaníliakrémet használunk a krémhez. Ideális desszert kerti partikra, ünnepekere (pl anyák napja, Valentin nap, évfordulók stb).
Hozzávalók
- Kb 15 db babapiskóta (lehet glutén-mentes is)
- 1 dl espresso kávé
- 3 dl sűrű vaníliakrém
- 1 tábla fehér csokoládé
- Málna, eper vagy szeder
Elkészítés
- A babapiskótát a kávéban megforgatjuk – ne legyen túl puha.
- A csoki felét vízgőz felett megolvasztjuk, a másik felét lereszeljük.
- Amikor a csoki kihűlt, összekeverjük a vanílikrémmel
- Pohárkelyhek alját kibélelünk piskótával, majd leöntjük a vaníliakrém felével vagy harmadával (a pohár mélységétől függően).
- Megismételjük a rétegezést egyszer-kétszer, amíg a pohár pereméhez érünk – a krém legyen a legfelső réteg.
- Legalább 2 órán keresztül hűtjük.
- Tálalás előtt megszórjuk a reszelt csokival, majds bogyós gyümölcsökkel díszítjük.
Tippek
- Alkalmazhatunk házi vaníliakrémet vagy konyhakész terméket is, vagy helyettesíthetjük akár vaníliapudinggal is!
- A piskótát likőrrel elkevert kávéba is lehet áztatni (de ez nem alkalmas gyerekek számára!). Kiváló pl. a málna, cseresznye vagy mandula likőr.
- Elkészíthető egy nagy üvegtálban vagy kehelyben is.
- A fehér tiramisu ideális tavaszi, nyári családi vagy vendégváró desszert – remekül zár pl.egy grillezést.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu