Ezeket a fahéjas tortilla denevéreket nagyon könnyű elkészíteni, még gyerekek által is! Éppen ezért minden évben szoktam sütni egy adagot a halloweeni bulinkra. Ugyanezt a receptet el lehet készíteni kakaóporral is – én a fahéjast jobban szeretem.
Szükséges hozzá:
- Tortilla lapok (Én teljes kiőrlésű tortilla lapot szoktam használni, de jó a normál és glutén-mentes is.)
- Puha nádcukor
- Fahéj
- Olvasztott vaj vagy margarin
Elkészítés:
- Egy kis darab vajat, pontosabban margarint, megolvasztok egy lábasban.
- Egy denevér alakú keksz formával kinyomom a tortilla lapokat. Ha nem mindegyik tökéletes, akkor azokat egy kis ollóval eligazítom.
- Puha barna cukrot elkeverek fahéjjal, majd ezt egyenletesen elszórom egy nagy, lapos tányéron.
- Ezután egy tepsit kibéleltek sütőpapírral. A sütőt bemelegítem 180 ° C-ra.
- A denevérek mindkét oldalát megkenem az olvasztott vajjal, majd a cukorkeverékbe nyomom őket- de csak az egyik oldalukat.
- A denevéreket a vajas oldallal lefelé a tepsibe helyezem.
- 10 percig szépen barnára és ropogósra sütöm őket.
- Kihűlni hagyom a tepsiben, majd egy tányérra átteszem őket.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu