Ünnepi ételek mellé tuti köretként ajánljuk a fahéjas sült paszternák receptünket. A juhar szirup különösen passzol egy karácsonyi főétel mellé, de ha mézzel készítjük, egyéb alkalmakra is ideális köret lehet, elsősorban őszi, téli ételek kisérőjeként. Elkészítése roppant egyszerű, az eredmény nem csupán finom, de még egészséges is!
Hozzávalók
- 75 dkg paszternák (pasztinák)
- 5 dkg vaj (vagy tejmentes margarin)
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek juhar szirup (vagy méz)
- Só, bors
Elkészítés
- A pasztinákot megpucoljuk, és hosszában ketté (esetleg 4 részre) vágjuk.
- A vajat megolvasztjuk és elkeverjük a juhar sziruppal és fahéjjal.
- Egy tepsiben a paszternák darabokat elhelyezzük, megsózzuk, megborsozzuk, majd leöntjük a vajas sziruppal.
- Előre melegített sütőben 180 fokon aranysárgára és puhára sütjük – közben megfordítjuk néhányszor.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Ha túl nagy a paszternák, vágjuk fel kisebb darabokra, vagy sütés előtt főzzük meg félig forró vízben.
- Ideális sült csirke, pulyka vagy kacsa sütésével kombinálni– az alsó polcon kb fél órán keresztül süthetjük, a felső polcon 15-20 perc alatt elkészül.
- A fahéjas sült pasztinák remek karácsonyi köret lehet, de egyéb ünnepi vagy vendégváró köretként is tálalhatjuk. Egyéb köretek>>
Zest.hu