Érdemes vegyes-erdei bogyós gyümölcsöket tartani a fagyasztóban, mert rengeteg gyors és egyszerű finomságokat lehet belőlük varázsolni. Ez a fagyasztott vegyes bogyós gyümölcskrém mindössze 5 perc alatt elkészíthető. Tálalhatjuk morzsolt kekszekkel, darált dióval vagy önmagában is. Én általában morzsolt Amaretti kekszet vagy omlós kekszet adok hozzá. Különleges alkalmakra, pl Valentin napon, anyák napján, évfordulókon kiegészíthetjük eperlikőrrel (Creme De Framboise-t) vagy Amarettóval. Vegán verzióhoz alkalmazzunk növényi alapú tejszínt! Cukormentes verzióhoz a vaníliás cukrot 1 teáskanál vaníliapasztával helyettesíthetjük, egészséges verzióhoz pedig alkalmazzunk datolya szirupot.
Hozzávalók
- 2 bögre fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs
- 1 bögre sűrű tejszín
- 1 tasak (10 g) vaníliás cukor
Elkészítés
- A tejszínt a vaníliás cukorral laza habbá verjük.
- A fagyasztott bogyókat egy aprítógépben durva masszává pürézzük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, és addig pürézzük, amíg egy sűrű, bársonyos, fagylaltszerű krémet kapunk. Vagy a bogyós pürét a krémbe forgatjuk, márvány hatást keltve.
- A krémet poharakba vagy kelyhekbe kanalazzuk, néhány bogyóval díszítjük, és tálalásig a hűtőszekrényben pihentetjük.
Kapcsolatos receptek