Ez a vegyes erdei bogyós amerikai palacsinta egy tuti finom verzió, ami nagyon egyszerűen elkészíthető! Használhatunk hozzá fagyasztott erdei bogyós gyümölcsöket, vagy saját keveréket. Tökéletes villásreggeli vagy desszert lehet Valentin napra, anyák napjára és évfordulókra.
Hozzávalók
- 1 bögre liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
- 1 bögre tej vagy növényi tej
- 1 tk vanília esszencia
- 1 tk napraforgóolaj
- 1 bögre vegyes erdei bogyók
A kompóthoz:
- 200 g fagyasztott vegyes bogyós gyümölcsök
- 1 evőkanál vanília esszencia vagy 1 tk vanília paszta
- 2 evőkanál muscovado cukor
Elkészítés
- A lisztet és sütőport egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vaníliát és a tejet, és jól összekeverjük. Pihentetjük 10-15 percig, ha az időnk engedi.
- Egy tapadásmentes serpenyőt enyhén kiolajozunk és közepes hőfokon felhevítjük.
- Halmokat pakolunk a tésztából a serpenyőbe és kör alakokat képzünk a kanál aljával.
- Mindegyikre szórunk néhány bogyós gyümölcsöt, majd kanalazunk rájuk még egy kis tésztát, hogy ellepje a bogyókat.
- Kb egy percig sütjük a palacsintákat, amíg a felületük már nem folyós, majd megfordítjuk őket és a másik oldalon is megsütjük.
- Amikor mindkét oldaluk aranybarna, egy tányérra kiszedjük a palacsintákat, és letakarjuk őket. A maradék tésztából további palacsintákat sütünk.
- Közben elkészítjük kompótot is: a gyümölcsök nagy részét, a vaníliát és a cukrot egy kis lábasba tesszük, majd alacsony hőfokon körülbelül 8 percig főzzük, rendszeresen kevergetve. Amikor sűrű szirupos kompótot kapunk, lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- A palacsintákat a kompóttal leöntve tálaljuk, esetleg tejszínhabbal vagy vaníliamártással kiegészítve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu