Amikor van maradék grillezett vagy sült lazacom, halfasírtot készítek belőle másnap. Ez az egyszerű lazacfasírt 15 percen belül elkészül, így ideális rohanós hétköznapokra vagy hétvégi családi, baráti összejövetelkere. Egy halfilé sokra megy – 6-8 nagy fasírtot készíthetünk belőle. Én csicseriborsólisztet használtam a masszához, de ha a glutén nem okoz gondot, akkor normál liszt is jó! Lehet serpenyőben vagy sütőben is sütni. Zöldsalátával tálaljuk, de lehet parti falat vagy piknik csemege is tartár mártással tálalva.
Hozzávalók
- 1 sült/grillezett lazacfilé (kb. 100g)
- 4 szál újhagyma
- 2 nagy burgonya
- 1 marék kapor
- Csicseriborsó vagy normál liszt, körülbelül 50 g
- 1 tojás
- Só, bors
- 1 piros chili, kimagozva (elhagyható)
Elkészítés
- A burgonyákat meghámozzuk, felaprítjuk és megfőzzük. Hűlni hagyjuk.
- Eltávolítjuk a lazac bőrét, majd a húsát egy nagy keverőtálba szaggatjuk. A burgonyát villával pépesítjük, majd a halhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- Az újhagymát és a chilit (ha használunk) durvára vágjuk, és egy kis aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a kaprot, és durva masszává pürézzük.
- Hozzáadjuk a tojást, és még pár másodpercig pürézzük.
- A masszát a halhoz adjuk és óvatosan összekeverjük. Adunk hozzá annyi lisztet, egy formálható masszát kapjunk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk (vagy egy tepsit olajjal lefújunk).
- A halas keverékből pogácsákat formázunk a tenyereink között, majd bevonjuk őket a maradék liszttel, lerázva a felesleget.
- Mindkét oldalukon 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Vagy közepesen forró sütőben barnára sütjük..
- Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek