
Ez a tuti egyszerű csokitorta kevert tésztából készül, így kezdők számára sem lesz kihívás! Csupán össze kell kevernünk a hozzávalókat egy tálban, majd egy tortaformában megsütjük. Ennyi az egész!
Hozzávalók
- 175 g liszt
- 150 g cukor
- 50 g kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 3 db tojás
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 175 g puha vaj vagy tejmentes margarin
Elkészítés
- A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
- Egy kerek, csatos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és az oldalát kevés vajjal vagy margarinnal bedörzsöljük.
- A lisztet, sütőport és a kakaót egy nagy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a sót.
- A tojásokat egy kis tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és simára verjük. Ezt a liszthez adjuk.
- Fakanállal vagy elektromos habverővel sima tésztává keverjük a masszát.
- A tésztát a tortaformába kanalazzuk, és egyenletesen elterítjük.
- A sütő közepén 30 percig sütjük. Tűpróbát tartunk. Ha tisztán jön ki a torta közepébe szúrt pálcika, akkor a torta kész van. Ha a tészta a pálcikára ragad, akkor még 5-10 percig sütjük és a tűpróbát megismételjük.
- Kikapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját és 10 percig pihentetjük a tortát.
- Áttesszük a tortát egy rácsra kihűlni.
- Amikor teljesen kihűlt, ízlés szerint dekoráljuk – bevonhatjuk csokikrémmel, cukormázzal, sajtkrémmel stb. Vagy félbevághatjuk vízszintesen és megtölthetjük csokikrémmel, vajkrémmel, lekvárral stb. Vagy elég porcukorral megszórni.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
