
Ezek az egészséges sárgarépa-mandarin muffin alacsony cukortartalmú, zsírszegény és magas rosttartalmú, ami kiváló reggelire, délutáni tea mellé vagy nassolnivalóként a nap folyamán. Vegán változathoz használjunk egy adag lentojást.
Hozzávalók
- ½ csésze zabpehely
- ½ csésze tönkölyliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál kókuszcukor
- 1 mandarin
- 1 evőkanál méz vagy datolyaszirup
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 tojás vagy 1 lentojás
- 1 nagy vagy 2 kis szál sárgarépa, lereszelve
- ½ csésze növényi alapú tej
Elkészítés
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- A zabpelyhet és tönkölylisztet egy keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a sütőport, fahéjat és a kókuszcukrot, majd jól összekeverjük.
- Meghámozzuk a mandarint, majd egy kis aprítógépben pürézzük.
- Hozzáadjuk a mézet, kókuszolajat, tojást, és néhány másodpercig pürézzük.
- Ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz adjuk a reszelt sárgarépával együtt.
- Jól összekeverjük, majd belekeverjük a tejet.
- Pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik.
- Ha túl sűrű a keverék, adunk hozzá még tejet – a massza legyen sűrű, de ugyanakkor laza állagú.
- A tésztát egy papírkosárkákkal kibélelt muffinsütőbe vagy szilikonkosárkákba kanalazzuk.
- Kb 15-20 percig aranysárgára sütjük a muffinokat a sütő közepén.
- A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd egy rácsra áttesszük őket, hogy teljesen kihűljenek.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
