Ez az édeskömény, zeller és a bab saláta egy vegán, alacsony szénhidráttartalmú, alacsony kalóriatartalmú, gluténmentes melegsaláta. Tökéletes egy laza ebédre pl kovászos kenyérrel. De tálalhatjuk sült/grillezett hús, például sertés- és bárányhús mellé köretként is. Én maradék grillezett fokhagymával készítettem – ha nincs, használhatunk egy gerezd nyers fokhagymát szeletelve.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db édeskömény gumó
- ½ zeller gumó
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- 1 konzerv fehérbab
- ½ fej grillezett-sült fokhagyma vagy 1 gerezd friss fokhagyma, vékony szeletekre vágva
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
Elkészítés
- A zellert meghámozzuk és 5 mm vastag csíkokra vágjuk.
- A hagymát és az édesköményt vékony szeletekre vágjuk.
- Az olajat felhevítjük, majd ebben a hagymát, zellert és az édesköményt fedő alatt, lassú tűzön 10 percig óvatosan megdinszteljük. Időnként megkeverjük.
- Belekeverjük a citromlevet és hozzáadjuk a fokhagymaszeleteket (ha azt használunk), majd fedő alatt még 5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a babot és egy pici vizet, majd sózzuk, borsozzuk. Ha grillezett fokhagymát használunk, a kipréselt húsát most adjuk hozzá. ovábbi 5 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Belekeverjük a kaprot és egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Párolt zöldségek
- Édeskömény receptek
- Zeller receptek
Zest.hu