Ez az édesburgonya puffancs füstölt makrélával nagyon egyszerűen elkészíthető. Tálalhatjuk bulikon nassolnivalóként, húspogácsa helyett hamburgerben vagy főételként salátával. Továbbá be lehet csomagolni piknikre, kirándulásra vagy az ebéddobozba. Csicseriborsó lisztet alkalmazva még egészségesebb és gluténmentes lesz a puffancs, de zabliszt, rizsliszt vagy a normál liszt is megfelel.
Hozzávalók
- 400 g édesburgonya
- 250 g füstölt makréla
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál friss citromlé
- 2 evőkanál friss zöldfűszer (például koriander, petrezselyem vagy bazsalikom)
- ½ teáskanál chili pehely (elhagyható)
- 1 evőkanál liszt (normál vagy csicseriborsó)
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Az édesburgonyát meghámozzuk és durván lereszeljük.
- A makréla bőrét óvatosan eltávolítjuk, majd a hústás apró darabokra szaggatjuk.
- A reszelt édesburgonyát és a makréla darabokat egy nagy tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszert, citromhéjat, citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük.
- A keverékből 6-8 pogácsát formálunk és egy tapadásmentes tepsire helyezzük őket.
- 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu