Ez az édesburgonya pikáns babbal, kukoricával és avokádóval egy teljes értékű, egészséges étel, amely könnyen elkészíthető, finom és laktató. Vegán, glutén-mentes és tejmentes is. Ez az étel remek tortilla töltelék is lehet!
Hozzávalók
- 2 nagy édesburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 chili (kimagozva)
- 1 tk paprika
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál szárított oregánó
- 1 marék koktélparadicsom, félbevágva
- Só, bors
- 1 konzerv fekete bab
- 1 kis konzerv csemegekukorica
- 1 zöldcitrom leve
- 1 marék korianderlevél, apróra vágva
Elkészítés
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
- Az édesburgonyát hasábokra vágjuk, majd egy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és a paprika felével (vagy cayenne- vagy chiliporral). Jól összeforgatjuk, majd körülbelül 20 perc alatt aranybarnára és puhára sütjük.
- Közben a hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd a chilit is apróra vágjuk.
- Egy tapadásmentes serpenyőben egy kanál olajat felhevítünk, és alacsony hőfokon megdinszteljük hagymát, fokhagymát és a chilit, kb 8-10 percig.
- Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket. Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a feketebabot. Belecsavarjuk a zöldcitrom levét, és lefedve körülbelül 8 percig főzzük, amíg a paradicsom éppen megpuhul.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük az apróra vágott koriander nagy részét.
- A sütőből kivesszük az édesburgonyát, és egy tálra áttesszük.
- Rákanalazzuk a babkeveréket.
- Az avokádót meghámozzuk, a húsát kockákra vagy szeletekre vágjuk, és az étel tetejére szórjuk.
- Zöldcitrommal lelocsoljuk, majd rászórjuk a maradék korianderleveleket.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu