
Ez a fantasztikusan egyszerű édes-savanyú sült csirkecomb ideális laza családi vacsorákra vagy összejövetelekre. Hidegen is finom, ezért becsomagolhatjuk kirándulásokra, piknikre, munkahelyi/iskolai ebédre, vagy tálalhatjuk bulikon, kerti-partikon stb. Gyerekeknek is nagyon ízlik, így ideális gyerekzsúrokra is (ráadásul glutén- és tejmentes is!).
Hozzávalók
- 8 vegyes felső és alsó csirkecomb
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 tk fokhagymapor vagy 1 nagy fokhagyma darálva
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
- 1 tk BBQ máz (elhagyható)
- Pár csipet cayenne (opcionális)
- Só és bors, ízlés szerint
Elkészítés
- Az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük, amivel a csirkecombokat alaposan bedörzsöljük.
- Ha időnk engedi, egy-két órán át pácoljuk.
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A csirkecombokat egy tepsibe tesszük, és kb 35-40 percig sütjük, miközben néhányszor megfordítjuk őket.
- Amikor a csirkecombok átsültek és szép aranybarnák, kivesszük a tepsit sütőből és tálaljuk vagy hűlni hagyjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
