Ez a gyors és egészséges édes-csípős tofu és cékla saláta 15 perc alatt elkészül, majd a hűtőben pihentethető vagy azonnal tálalható. Így ideális laza ebédre vagy piknikre, de büféasztalon is jól mutat kerti partikon, összejöveteleken.
Hozzávalók
- 1 blokk kemény tofu (kb 300g)
- 1 csipetnyi szárított chili pehely
- 2 főtt cékla
- ½ fej lilahagyma
- 1 zöld chili, kimagozva
- ½ evőkanál szójaszósz (világos)
- ½ evőkanál juharszirup (vagy méz)
- ½ evőkanál ecet (sherry vagy balzsamecet)
- Koriander levelek
Elkészítés
- A hagymát és a chilit apróra vágjuk, majd egy kis tálba szórjuk.
- Egy másik kis tálban összekeverjük az ecetet, juharszirupot és a szójaszószt, majd ráöntjük a hagymára és a chilire. Félretesszük.
- A tofut 2 cm-es kockákra vágjuk.
- Wokban felhevítünk egy kanál olajat, hozzáadjuk a chilipehelyet és a tofu kockákat, amiket minden oldalon aranybarnára sütünk, majd papírtörölközővel bélelt tányérra kiszedjük őket.
- A céklát a tofuhoz hasonló méretű kis kockákra vágjuk.
- Egy nagy tányérra szórjuk a tofut és a céklát, majd rájuk öntjük a pácolt hagymát és chilit.
- Megszórjuk néhány korianderlevéllel és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu