Ez a diós grillezett paprika pástétom a közel-keleti ízeket idézi elő. Sokoldalúan felhasználható – pl szendvics töltelékként, pizza- vagy tésztamártásként, mártogatósként, parti falatokon feltétként stb. Mindössze 5 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók
- 100 g grillezett piros paprika, konyhakész olajban eltett is jó
- 50 g dióbél
- 2 tk vörösbor ecet
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ tk édes fűszerpaprika
- ¼ teáskanál cayenne
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
- A diót egy serpenyőben, olaj nélkül, kissé megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk.
- Az összes hozzávalót egy aprítógépbe tesszük, és addig pürézzük, amíg egy sűrű, darabos pasztát kapunk.
- Megkóstoljuk és ízlés szerint fűszerezzük.
- Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu