Ez a diós-datolyás zabpehely szelet vegán, glutén- és cukormentes, így a legtöbb diétába passzol. Kissé fűszeres és illatos, így tökéletes nassolnivaló a téli hónapokban és az ünnepek alatt. A reggeli kévé mellé is remek csemege!
Hozzávalók
- 3 érett banán
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk mixed spice vagy mézeskalács fűszerkeverék
- ½ csésze dió
- ½ csésze apróra vágott datolya
- 1,5 csésze hengerelt zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
- 1 evőkanál repceolaj
- 1 alma, durván reszelve
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb (kb. 20×20 cm-es) sütőformát.
- A banánt és az almát egy aprítógépben pürézzük.
- Hozzáadjuk a fűszerporokat és a zabpehely felét, majd addig pürézzük, amíg egy durva keveréket kapunk.
- Hozzáadjuk a diót és a maradék zabpelyhet, és pár másodpercig ismét pürézzük. Egy sűrű, durva, ragacsos tésztát kell kapnunk.
- Belekeverjük a datolyát és az olajat.
- A keveréket a kibélelt sütőformába kanalazzuk, egyenletesen elosztva.
- A sütő közepén 25 percig sütjük.
- 10 percig hűlni hagyjuk a formában, majd egy rácsra kiszedjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Hasábokra vagy négyzetekre vágjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu