Ez a vegán, diétás zellerkrémleves csupán 50 kCal adagonként, vagy körülbelül 10 kCal/100 g. Könnyen elkészíthető, különösen kuktában. Ha nincs kuktánk, akkor fazékban kb 35 percig puhára főzzük a zöldségeket.
Hozzávalók
- 130 g vöröshagyma (46 kCal)
- 600 g zellergumó (108 kCal)
- 300 g zellerszár (21 kCal)
- 1100 g zöldség alapleves (49 kCal)
- 3 db babérlevél
- Só bors
Elkészítés
- A zellergumót és a hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk.
- A zellerszár végeket levágjuk, de a leveleket félretesszük. A zeller szárakat felaprítjuk.
- A zöldségeket egy kuktába tesszük.
- Hozzáadjuk az alaplevest a babérleveleket és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Nyomás alatt 15 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- Levesszük a fedelet és botturmixsszal pürézzük.
- A félretett zellerlevéllel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu