A lapos cukorborsó vagy hóborsó (mangetout) és a babcsíra a délkelet-ázsiai országok fontos alapanyagai. Ez a cukorborsó és babcsíra wok egy indonéz recept, ami 10 perc alatt összedobható. Remek köreként egy kínai, thai, indonéz vagy koreai menüben. Kejap manis ázsiai delikben kapható.
Hozzávalók
- 1 evőkanál mogyoró- vagy napraforgóolaj
- 1 szál sárgarépa
- 100 g lapos cukorborsó (mangetout)
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis piros chili (elhagyható)
- 200 g babcsíra
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál kejap manis szósz
Elkészítés
- A cukorborsókat hosszában vékony csíkokra szeleteljük.
- A sárgarépát félbevágjuk, majd vékony csíkokra szeleteljük.
- Finomra szeleteljük a fokhagymát, chilit (ha használunk) és az újhagymát.
- Az olajat egy wokban magas hőfokon felhevítjük, majd a sárgarépát kevergetve 2 percig megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a mangetoutot, fokhagymát, chilit és az újhagymát. Kevergetve még 2-3 percig pirítjuk. Végül hozzáadjuk a babcsírát, és 1 percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a szójaszószt és a ketjap manis-t.
- Egy percig főzzük, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu