Ez a cukkinis-újhagymás tojáslepény remek tavaszi villásreggelire, vagy italozás kisérőjeként. Kirándulásokra, piknikre, uzsonnára is becsomagolhatjuk.
Hozzávalók
- 5 tojás
- 1 kis cukkini
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 5 szál újhagyma
- Só bors
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál reszelt sajt (elhagyható)
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük.
- A cukkinit finoman lereszeljük, megsózzuk és pihentetjük. 10 perc múlva kinyomjuk belőle a vizet.
- Közben a tojásokat felverjük az apróra vágott petrezselyemmel, újhagymával és a fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a cukkinit és jól összekeverjük.
- Egy hőálló, közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd beleöntjük a tojásos keveréket, egyenletesen elosztva. A sajtot a tetejére szórjuk (ha használunk).
- Lefedjük és körülbelül 3 per után lejjebb állítjuk a hőfokot, és addig sütjük, amíg a tojás felszíne már nem folyékony.
- A sütőben a grill bekapcsoljuk, majd pár percig mepirítjuk a lepény tetejét a grill alatt.
- Hagyjuk kihűlni a lepényt, és szeletekre vagy négyzetekre vágjuk.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu