A palacsinta lehet sós is, amely szuper nassolnivalóként – vagy parti falat alap is lehet különböző feltétekkel, mártogatósokkal tálalva. Továbbá ez a cukkinis-újhagymás palacsinta kenyér helyett is alkalmazható, például pörköltek, kiadós levesek, egytálételek mellé. Becsomagolhatjuk az ebédlődobozba is pl. munkahelyre, piknikre, kirándulásra stb. Ehhez a recepthez használhatunk gluténmentes lisztet is.
Hozzávalók
- 2 tojás
- 1,5 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- ½ citrom reszelt héja és leve
- ½ cukkini
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 evőkanál szódavíz
- 1 csésze tej (növényi alapú is lehet)
- 1 tk olaj
- 3 szál újhagyma
Elkészítés
- A cukkinit lereszeljük, a fokhagymát felaprítjuk. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk
- A tojásokat, lisztet, tejet és az olajat egy aprítógépbe tesszük, és addig pürézzük, amíg sima, sűrű keveréket kapunk.
- Hozzáadjuk a cukkinit, fokhagymát és az újhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Belekeverjük a citrom héját és levét.
- Egy serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, majd felhevítjük közepes hőfokon.
- Kanállal halmokat pakolunk rá a tésztából és hagyjuk, hogy kör alakúra szétterjedjenek.
- A palacsintákat néhány percig sütjük – addig, amíg buborékok jelennek meg a felületén – majd egy spatula segítségével megfordítjuk őket, és a mások oldalon is még kb egy percig sütjük.
- Amikor a palacsinták mindkét oldalon szép aranybarnák, egy tányérra kiszedjük őket.
- További palacsintákat sütünk a maradék tésztából.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu