Ez a cukkinis tojásmuffin kolbásszal és mozzarellával kiegészítve lesz különlegesen finom, így ideális villásreggelire, ünnepi brunchra, italozásra, vendégváró alkalmakra. Nagyon könnyű elkészíteni, továbbá alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes is.
Hozzávalók
- ½ cukkini
- 50g chorizo vagy hasonló füstölt paprikás kolbász
- Bazsalikom levelek
- 1 bivaly mozzarella golyó
- Só, bors
- 4 nagy vagy 5 kicsi tojás
- Egy csipet chili pehely (elhagyható)
- Balzsammáz
Elkészítés
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- A cukkinit finom reszelőn lereszeljük. A kolbász héját lehúzzuk, majd apró darabokra vágjuk a húsát.
- A tojásokat felfelverjük, majd hozzáadjuk a kolbászt és a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk. Adhatunk hozzá kevés chilipehelyet, ha a pikáns ízeket kedveljük.
- Szilikon muffin formákat vagy egy muffinsütő formát olajspray-vel bepermetezünk.
- A mozzarellát lecsepegtetjük és kis darabokra tépkedjük. A harmadát a tojásos keverékhez adjuk.
- A keveréket egyenletesen elosztjuk a muffinforma mélyedései között. Egy-két bazsalikomlevelet teszünk mindegyik muffin tetejére, majd lefedjük a maradék mozzarellával.
- Kb 15 percig sütjük, amíg a tojás megdermed, a sajt megolvad és kissé megbarnul.
- Tálalás előtt bazsalikom levelekkel díszítjük, és balzsammázzal meglocsoljuk.
Kapcsolatos receptek
- Tojásmuffin receptek
- Chorizo receptek
- Mozzarella receptek
- Cukkini receptek
Zest.hu