Ez a cukkinis tojáslepény valójában egy dupla omlett, amely idális italozás mellé, vagy egy különleges villásreggelire/brunchra, ropogós salátával tálalva. Bármilyen töltelékkel kiegészíthető, pl aszalt paradicsom, paradicsom, reszelt vagy morzsolt sajt, újhagyma, grillezett articsóka, olajbogyó, grillezett paprika, friss fűszernövények és így tovább. Tálalható melegen vagy szobahőmérsékleten is.
Hozzávalók
- 1 cukkini
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 db nagy tojás
- Választható töltelékek: újhagyma, aszalt paradicsom, grillezett paprika, reszelt vagy morzsolt sajt, friss fűszernövények stb
Elkészítés
- Zöldséghámozóval a cukkinit hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
- Két tojást egy kis tálban felverünk két csipet sóval.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, és beletesszük a cukkini szeletek felét. Körülbelül egy percig sütjük őket, majd megfordítjuk, és elrendezzük úgy őket, hogy a serpenyő alját egyenletesen kibéleljék.
- A tetejére szórjuk a darált fokhagyma felét, majd beleöntjük a felvert tojást, egyenletesen lefedve a cukkini szeleteket.
- A hőfokot lejjebb állítjuk. Körülbelül egy perc múlva hozzáadjuk a tölteléket – reszelt sajtot, apróra vágott paradicsomot, aszalt paradicsomot, újhagymát vagy friss fűszernövényeket.
- Amikor az omlett teteje már majdnem átsült, óvatosan felhajtjuk kétszer, így egy boríték formát kapunk.
- Még egy percig sütjük, utána érdemes megfordítani és a másik oldalán is még egy picit sütni.
- Egy tányérra kiszedjük, majd levágjuk a végét. Egy téglalap alakú “csomagot” kapunk. Ezt félbevágjuk és tálaljuk.
- A maradék hozzávalóból készítünk még egy omlettet.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu