Ez a cukkinis rizs csicseriborsóval kiegészítve lehet főétel vagy köret is – különösen jól illik grillezett csirkehúshoz, bárányhúshoz és halhoz. Ez nem csak egy egyszerű, finom, ízletes recept, de tökéletes maradék rizs felhasználására.
Hozzávalók
- 2 bögre főtt barna rizs
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ citrom reszelt héja és leve
- 1 csésze zöldség alapleves
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- Só, bors
Elkészítés
- A cukkinit sajtreszelővel lereszeljük.
- A fokhagymát finomra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a cukkinit és a fokhagymát. Egy percig kevergetve pároljuk, majd hozzáadjuk a citromlevet, és még egy percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk az alaplevest és a citromlevet, majd a csicseriborsót.
- Hagyjuk egy percig buborékolni, majd beleforgatjuk a rizst, és addig kevergetjük, amíg alaposan átmelegszik.
- Hozzáadjuk a zöldpetrezselymet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu