Maradék grillezett vagy sült kolbász sok finom ételhez felhasználható. Példa erre ez a cukkinis-póréhagymás tészta kolbásszal, amely 15 percen belül elkészül. Bármilyen kolbász és tészta használható hozzá – én vegán „chorizo” kolbásszal és gluténmentes fusillivel készítettem el.
Hozzávalók
- 200g száraz tészta
- 2 grillezett/sült/sült kolbász, lehet gluténmentes vagy vegán
- 1 bébi póréhagyma
- 1 cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- 1 marék pácolt olajbogyó
- Tálalás: apróra vágott petrezselyemlevél, őrölt bors
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük és fedő alatt melegen tartjuk.
- Közben a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. Julienne hámozó segítségével hosszú csíkokra vágjuk a cukkinit. A fokhagymát felaprítjuk. A kolbászt kis darabokra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 5 percig óvatosan megdinszteljük benne a póréhagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kolbászt és a cukkinit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a citromlevet és fedő alatt további 5 percig pároljuk.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, és a kolbászdarabok átmelegedtek, belekeverjük a tésztát és az olajbogyókat.
- Apróra vágott zöldpetrezselyemlevéllel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu