Egy omlettet nagyon egyszerű elkészíteni, és mindenféle maradékot felhasználhatunk hozzá. Ez a cukkinis omlett fetával 10 percen belül elkészül – egészséges, finom, gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú. Salátával és/vagy friss kenyérrel tálaljuk. Közvetlenül az omlett félbehajtása előtt tehetünk bele egy szelet sonkát vagy szalámit, ha húsos változatot szeretnénk.
Hozzávalók
- ½ cukkini
- 2 nagy tojás
- ½ teáskanál reszelt fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 3 evőkanál morzsolt feta
- Rukkola vagy bébi spenót levelek
Elkészítés
- A tojásokat egy kis tálban felverjük két csipetnyi sóval.
- A cukkinit sajtreszelővel lereszeljük, majd a fokhagymával együtt a tojáshoz keverjük.
- Egy kanál olajat egy palacsintasütőben vagy lapos serpenyőben felhevítünk, és beleöntjük a tojásos keveréket. Hagyjuk egyenletesen eloszlani.
- Vékonyan felszeleteljük az újhagymát, és az omlett tetejére szórjuk, majd rámorzsoljuk a fetát.
- Amikor az omlett már majdnem megszilárdult, hozzáadjuk a spenót- vagy rukkolaleveleket, és az omlettet félbehajtjuk.
- Még egy percig sütjük, megfordítjuk és még néhány másodpercig a serpenyőben hagyjuk, majd egy tányérra kicsúsztatjuk.
- Félbevágjuk és egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu