
Ez a cukkinis-kukoricás tojáslepény 15 percen belül elkészül, így ideális villásreggelire vagy gyors ebédre egy ropogós saláta kíséretében. Hidegen is fogyasztható, így harapnivalóként is tálalhatjuk italok mellé,vagy becsomagolhatjuk piknikre, uzsonnára, kirándulásra stb
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db főtt kukorica vagy ½ kis konzerv csemegekukorica
- 1 kis cukkini
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 piros chili (opcionális)
- 4 db tojás
- 1 marék koktélparadicsom
Elkészítés
- A kukoricát megtöröljük és a csutka mentén, éles késsel levágjuk a szemeket.
- A cukkinit durván lereszeljük.
- A fokhagymát felaprítjuk, a kimagozott chilit, ha használunk, apróra vágjuk.
- Mindent összekeverünk egy tálban.
- A tojásokat egy kis tálban enyhén felverjük és sózzuk, borsozzuk.
- Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk az összekevert zöldségeket, és óvatosan kevergetve 5 percig puhára sütjük.
- Ráöntjük tojást, hagyjuk egyenletesen elterülni. Lefedve 5 percig pároljuk.
- Közben bekapcsolja a grillt a sütőben.
- A koktélparadicsomokat félbevágjuk. Ezeket a tojáslepény tetejére tesszük, és lefedjük megint a serpenyőt.
- Amikor a grill felforrósodott és a lepény felülete már nem folyós, a serpenyőt a grill alá tesszük, és 2-3 percig megpirítjuk a tojáslepény felszínét.
- A lepényt egy tányérra átcsúsztatjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk. Vagy hagyjuk teljesen kihűlni, és falatnyi nagyságú kockákra vágjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
