Ez a csokis-mandulás amerikai palacsinta glutén-, tej- és cukormentes is, így a legtöbb étrendbe passzol. Juharsziruppal tálaltam, de csokoládészósz, kompót, vaníliakrém vagy fagylalt is tálalható mellé – vagy az egészségtudatosok számára a Skyr/görög joghurt akácmézzel elkeverve. Kiváló reggelire, brunchra vagy délutáni desszertként.
Hozzávalók
- ½ csésze őrölt mandula
- ½ csésze barna rizsliszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál szárított kókuszreszelék (elhagyható)
- 1 csésze mandulatej (kb.)
- 1 tojás
- ½ tk sütőpor
- Növényi olaj
Elkészítés
- Egy tálban mindent összekeverünk – de eleinte csak fél csésze mandulatejet adunk hozzá. Botmixerrel simára pürézzük, majd fokozatosan adunk hozzá még annyi tejet, hogy egy sűrű, krémes masszát kapjunk.
- Belekeverünk egy teáskanál növényi olajat.
- Ha időnk engedi, 10-30 percig pihentetjük.
- Enyhén kikenünk olajjal egy palacsintasütőt vagy egy vastag aljú serpenyőt. Kis merőkanállal halmokat pakolunk a serpenyőbe, amiket hagyunk kör alakra szétterjedni (vagy használhatunk szilikon palacsintaformákat is).
- Pár percig sütjük, amíg a felületük már nem folyékony. Megfordítjuk őket és a másik oldalon is egy percig sütjük, majd egy tányérra áttesszük.
- A maradék tésztából további adagokat sütünk.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk kedvenc feltétekkel, mártásokkal.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu