Amikor a sütőben készül valami finomság, érdemes a másik polcot is kihasználni – pl be lehet tenni néhány burgonyát egészben, amit fel lehet később használni gyors és egyszerű ételekhez. Ez a csirkével és olajbogyóval töltött burgonya, pontosabban burgonyahéj, maradék sült csirkehússal és elősütött burgonyával készül, így hipp-hopp az asztalon lehet. Zöldsalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 bögre sült/grillezett csirkedarabok
- ½ bögre olajbogyó, kimagozva és felszeletelve
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 evőkanál apróra vágott friss zöldfűszer (például bazsalikom, petrezselyem vagy koriander)
- reszelt sajt (elhagyható)
- Só és bors
Elkészítés
- A burgonyákat megmossuk, átdörzsöljük és megszárítjuk, majd villával összeszurkáljuk. Enyhén kiolajozott tepsire helyezzük őket. Kb. 1 órán át, közepesen forró sütőben addig sütjük, amíg a krumpli belül megpuhul (hústűvel ezt leteszteljük).
- Hagyjuk teljesen kihűlni a burgonyákat, majd a hűtőben tárolhatjuk max 5 napig.
- A burgonyát félbevágjuk (hosszában). Egy kanál segítségével kikaparjuk a burgonya húsát, ügyelve arra, hogy a héja ne szakadjon ki (ha a burgonyát a tenyerünkben tartjuk, ez segíthet).
- Kevés olajjal a héjakat bedörzsöljük, majd bőrrel lefelé egy kiolajozott tepsibe helyezzük őket. 5-10 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük kb 170-190 C fokon.
- Közben apróra vágjuk az újhagymát és a zöldfűszereket.
- A burgonya húsát kevés olajjal vagy vajjal pépesítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a zöldfűszert, csirkehúst, olajbogyót és a sajtot (ha használunk)
- A burgonya héjakat megtöltjük a csirkés keverékkel.
- A sütőben körülbelül 10-20 percig, amíg átmelegednek.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu