Ez a csirkecomb és májpörkölt lóbabbal kiegészítve készül, de más zöld színű zöldség is alkalmazható, pl kelkáposzta, spenót, brokkoli, zöldbab, zöldborsó stb. Ha nincs friss vagy fagyasztott zöldségünk, akkor konzerv bab is remek a recepthez. Barna rizzsel, főtt burgonyával vagy egyszerűen ropogós kenyérrel és salátával/savanyúsággal tálaljuk.
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb (alsó, felső vagy vegyes)
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 400 g csirkemáj (bio)
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 db babérlevél
- ½ zöldpaprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 kis pohár vörösbor
- 300ml zöldség alapleves
- 200 g zöld színű zöldség (például lóbab, borsó, bab, spenót, kelkáposzta vagy zöldbab)
- Olaj, só és bors
- Tálaláshoz: apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- Az olajat egy nagy, nehéz aljú lábasban felhevítjük. Beletesszük a csirkecombokat, amiket körülbelül 10 percig világosbarnára sütünk.
- Eközben a hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a sárgarépát felaprítjuk, a paprikát pedig két nagy darabra vágjuk.
- Amikor a csirkecombok minden oldalon világos barnák, egy tányérra kiszedjük őket.
- A lábasba szórjuk a hagymát és a fokhagymát, majd 5 percig dinszteljük.
- Hozzáadjuk a sárgarépát és a májat, pár percig keverjük, amíg a máj színe kivilágosodik. Hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot. Néhány másodpercig keverjük, majd beleöntjük a bort.
- Feljebb állítjuk a hőfokot, és hagyjuk elpárologni a bort, majd visszatesszük a csirkét.
- Hozzáadjuk a zöldséglevest, a zöldpaprikát és a babérlevelet.
- Forráspontig melegítjük, majd alacsony hőfokon körülbelül 30 percig rotyogtatjuk, amíg a csirke és a máj is megpuhul.
- Hozzáadjuk a zöld zöldséget és további 5 percig főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük.
- Melegen, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu