
A paneer sajt az indiai konyha egyik legfontosabb alapanyaga, ami hasonlít a grillsajthoz, így elsősorban főzéshez, sütéshez alkalmazzák. Különösen fontos alapétel a vegetáriánus régiókban. Már létezik vegán verzió is, ami babfélékből vagy kókuszból készül – ez a csicseriborsó és paneer sajt saláta a vegetáriánus és vegán verziókkal is elkészíthető. A saláta egészséges, alacsony szénhidráttartalmú és nagyon könnyen összedobható. Naan kenyérrel vagy dosa, roti, chapati lepényekkel tálaljuk. Pikáns változathoz paprika helyett őrölt cayenne-t használjunk, vagy a csicseriborsóhoz adjunk apróra vágott chilit!
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 kisebb lilahagyma vagy mogyoróhagyma
- 1 grillezett/sült kaliforniai paprika (lehet konzervből is)
- ½ citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- 1 evőkanál olívaolaj
A paneer sajthoz:
- 1 blokk paneer sajt (kb 200g)
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál paprika
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- Olaj
Elkészítés
- A csicseriborsót lecsepegtetjük és egy tálba szórjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összepréseljük. Ezeket a csicseriborsóhoz adjuk.
- A grillezett paprikát apró kockákra vágjuk és a csicseriborsóhoz adjuk.
- Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, az olívaolajat és a zöldpetrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
- A sajtot 2 cm-es kockákra vágjuk
- Egy kis tálban összekeverjük a fűszereket és a sót, majd a sajtkockákat megforgatjuk a keverékben.
- Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, és a sajtkockákat minden oldalon aranybarnára és ropogósra sütjük.
- A sajtot a salátához adjuk és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
