Ez a cseresznyés-csokis piskóta egy lazább és puhább sütemény, mint a kevert tésztás verzió. A tejmentes változathoz növényi alapú termékeket is használhatunk. Idális nyári kerti-parti sütemény, vagy reggeli kávézás kisérőjeként.
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 150 g cukor
- ½ csésze olaj
- ½ csésze tej vagy növényi tej
- 1 tk sütőpor
- 250 g liszt
- 250 g kimagozott cseresznye
- 100 g étcsokoládé
- Porcukor
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 160 C fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A cseresznyéket félbevágjuk, a csokoládét apró kockákra vágjuk.
- A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
- Adagolva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sima tésztát keverünk ki.
- Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztamasszába.
- A keveréket a tepsibe töltjük, majd rászórjuk a cseresznyéket és a csoki darabkákat, és hagyjuk, hogy belemerüljenek a tésztába.
- Kb. 30 percig sütjük. Amikor a teteje aranybarna lett, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
- Ha kész van, kivesszük a tepsit a sütőből, és 5 perc pihentetés után áttesszük a süteményt egy rácsra hűlni.
- Amikor teljesen kihűlt, a tortát hasábokra vagy kockákra vágjuk, és közvetlenül tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu