A krumplisaláta a nyári grillezés egyik legnépszerűbb körete. A megszokott verzió helyett érdemes néha valami mást vagy különlegest is kipróbálni. A csemege uborkás krumplisaláta nagyon egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor ötletes és ízletes. Különösen passzol sült vagy grillezett sertéshús mellé..
Hozzávalók
- 75 dkg újkrumpli
- 1 ek almaecet
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk magos mustár
- 1 fokhagyma préselve
- 1 csipetnyi nádcukor
- 2 ek kapribogyó (ecetes)
- 1 lilahagyma
- 2-3 db csemege uborka
- 1 ek aprított petrezselyem
Elkészítés
- A krumplikat alaposan átmossuk, átdörzsöljük, majd sós vízben megfőzzük (de ne főzzük szét!)
- Közben az ecetet, olajat, cukrot, mustárt, fokhagymát elkeverjük.
- A krumplit lecsurgatjuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. Még melegen leöntjük az öntettel. Az uborkát kis kockákra vágjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, majd a kapribogyóval együtt a salátába keverjük.
- Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
- Petrezselyem zölddel megszórjuk.
Tippek
- Melegen vagy hidegen is tálalható. Melegen ideális grillezett húsok, halak mellé – hidegen party-étel vagy piknik étel is lehet.
- Magos mustár helyettesíthető dijoni mustárral is.
- Az újkrumplit nem szükséges meghámozni, de alaposan dörzsöljük át – ideális erre egy mosogató szivacs durva oldala.
- A csemege uborkás krumplisaláta egy érdekes verzió, remek köret lehet grill-partikra, vagy családi, baráti összejövetelekre!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu