Ez a citromos zöldségleves az olasz gremolatával lesz friss és zamatos. Ideális tavaszi méregtelenítésre vagy immunrendszerünk erősítéséhez. A káposzt lehet kelkáposzta, fodros kel, fekete káposzta vagy egyéb sötét levelű káposztaféle.
Hozzávalók
- 1 póréhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 közepes bio burgonya
- 2 közepes sárgarépa
- 1 liter forró zöldség alapleves
- 1 bögre gyalult zsenge káposztalevél
- 1 bögre fagyasztott zöldborsó
A gremolatához:
- 3 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma, finomra reszelve
- Egy citrom héja, finomra reszelve
Elkészítés
- A póréhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és a póréhagymát körülbelül 8 percig puhára pároljuk.
- Közben a burgonyát, sárgarépát felaprítjuk, a káposztát vékonyan felszeleteljük.
- A sárgarépát és a burgonyát a póréhagymához adjuk, és további 5 percig főzzük.
- Az alaplevessel felöntjük, felforraljuk, majd alacsony hőfokon 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a káposztát és a zöldborsót, újra felforraljuk, és 5 percig rotyogtatjuk.
- Közben elkészítjük a gremolátát: egy kis tálban összekeverjük a felaprított zöldpetrezselymet, citromhéjat és a fokhagymát.
- A levest egy kanál gremolatával és kevés citromlével tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu