
Ez a zamatos citromos-spenótos kuszkusz ideális tavaszi-nyári piknikre, kirándulásokra, grillpartikra, bulikra stb. Vegán, de jól passzol köretként marokkói stílusú grillezett bárány, csirke vagy hal mellé is. Használhatunk normál kuszkuszt is a recepthez.
Hozzávalók
- 1 bögre teljes kiőrlésű kuszkusz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál chili pehely (elhagyható)
- 100 g bébispenót
- ½ teáskanál fűszerpaprika
- ½ teáskanál őrölt kömény
- 1 Csipet fahéj
- ½ citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál enyhén pirított mandulapehely
- Tálaláshoz: menta vagy zöldpetrezselyem levél
Elkészítés
- A kuszkuszt egy üvegtálba szórjuk. A kuszkuszra öntünk másfél bögre forrásban lévő vizet, majd hozzáadjuk az olívaolaj felét. Ráteszünk egy tányért, és 10 percig pihentetjük.
- Közben apróra vágjuk az újhagymát és a fokhagymát. A citrom héját lereszeljük, a mandulapelyhet olaj nélkül megpirítjuk.
- A maradék olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és óvatosan megpirítjuk benne a fokhagymát, az újhagymát és a chilipehelyet körülbelül 30 másodpercig. Ne égjenek meg! Hozzáadjuk a spenótot és a fűszereket, valamint a citromlevet. Összekeverjük, lefedjük, majd 5 percig pároljuk, amíg a spenót megfonnyad.
- Amikor a kuszkusz magába szívta a folyadékot, villával fellazítjuk a szemeket, majd átszedjük egy nagy tálba. Belekeverjük a spenótos keveréket és a citromhéjat. Sózzuk, borsozzuk.
- Pirított mandulapehellyel és friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
