Ez a citromos pisztáciás gofri ideális egy tavaszi villás reggelire, különösen a húsvéti ünnepek idején vagy Anyák napján, évfordulókon. Én akácmézet használtam, de bármilyen folyós méz jó a recepthez. Mézzel és pisztáciával tálaltam, de lehet vaníliakrémmel, citromkrémmel, gyümölcskompóttal is tálalni.
Hozzávalók
- 1 bögre liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 evőkanál méz
- 1 nagy tojás
- Egy nagy citrom reszelt héja és leve
- ½ bögre pisztácia bél
- 1½ bögre tej vagy növényi tej
- 1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- Az összes hozzávalót egy konyhai aprítógépbe tesszük.
- Addig pürézzük, amíg egy sűrű, de könnyen önthető tésztát kapunk.
- Néhány percig pihentetjük, amíg a gofrisütő felmelegszik.
- A gofrisütő használati utasítást követve tésztát kanalazunk a gép alsó tálcájába, egyenletesen elosztjuk, majd lezárjuk a fedéllel.
- Néhány percig sütjük amíg szép aranybarna lesz.
- A gofrit óvatosan áttesszük egy tányérra.
- A maradék tésztából készítünk még 2-3 gofrit (a sütő nagyságától függően)
- Langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu