Ez a citromos-paprikás gomba csicseriborsóval kiegészítve egy kiadós étellé válik, ami lehet vegán főétel, elüétel vagy köret. Elkészítése nagyon egyszerű, az étel szuper egészséges és nagyon finom. Csípősebb verzióhoz adhatunk néhány csipetnyi cayenne paprikát vagy chilipelyhet.
Hozzávalók
- 200g gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál friss kakukkfű levél
- 1 tk füstölt paprika
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 doboz csicseriborsó
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- Só, bors
Elkészítés
- A gombát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy serpenyőben felhevítünk egy kis olajat és hozzáadjuk fokhagymát. 30 másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a gombát és a kakukkfüvet. Lefedjük, és alacsony lángon öt percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a paprikát és a citromlevet.
- Fedő alatt még 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és a reszelt citromhéjat.
- Sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig főzzük. Lehet, hogy kell adni hozzá némi vizet.
- A tetejére szórjuk a zöld petrezselymet és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu