
Érdemes kipróbálni a kenguruhúst, amelynek íze a vadhúsnál enyhébb, ugyanakkor jóval egészségesebb, mint a vörös hús. Manapság már egyre több szaküzletben, deliben kapható kenguru steak, ami nagyon könnyen elkészíthető, de ügyelni kell arra, hogy nem szabad túl sokáig sütni, mert rágós lesz. Ez a citromos- mustáros kenguru steak ideális vendégváró alkalmakra vagy kerti grillezésre.
Hozzávalók
- 6 db kenguru érme (vagy nagyobb 2 steak)
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 tk szárított oregánó vagy kakukkfű
- 2 tk olívaolaj
Elkészítés
- Ha a kenguru steak túl nagy, félbe vagy akár negyedekre vágjuk.
- A mustárt, citromlevet, fokhagymát, olajat és a szárított fűszeret összekeverjük.
- Ezzel a keverékkel alaposan bekenjük a hússzeleteket, majd legalább egy-két órán át pácoljuk (max 8).
- Egy grill serpenyőt (vagy grillsütőt) előmelegítünk, és mindkét oldalon a húst megsütjük. A marha steakhez hasonlóan, addig forgatjuk percenként, amíg ízlésünknek megfelelően átsült. Steak sütése>>
- Tálalás előtt 5 percig, lefedve pihentetjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
