Ez a citromos-mustáros csirkecomb egy egyszerű és nagyon finom étel, ideális rohanós hétköznapokon vagy lusta hétvégéken. Glutén- és tejmentes, így több diétába is passzol. Burgonyapürével és zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 8 csirkecomb (alsó vagy felső vagy vegyes)
- 1 evőkanál Dijon mustár
- 2 tk olívaolaj
- 2 tk apróra vágott kakukkfű vagy rozmaring levél
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- só bors
Elkészítés
- Összekeverjük a mustárt, olajat, fokhagymát, zöldfűszert, citromhéját és citromlevet.
- A csirkecombokat egy nagy tálba tesszük, és leöntjük a keverékkel, majd alaposan bedörzsöljük őket. Ha időnk engedi, legalább fél órán át pácoljuk, de akár éjszakára is betehetjük a hűtőbe (és le is lehet fagyasztani a combokat pácolva).
- A sütőt 190 C fokra előmelegítjük.
- A csirkét, a páccal együtt, egy tepsibe vagy tűzálló edénybe tesszük, majd megsózzuk, borsozzuk.
- Körülbelül 45 percig aranybarnára sütjük.
- Melegen tálaljuk, a sütés során keletkezett szafttal lelocsolva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu