Ez a citromos-málnás muffin tökéletes nyári délutáni tea mellé vagy kerti partikra, zsúrokra. Könnyű, friss és finom, de ha még zamatosabbá szeretnénk varázsolni, akkor adjunk a tésztához néhány apróra vágott mentalevelet. A muffinokat díszíthetjük málnás krémmel, krémsajttal vagy citrommázzal – én csupán megszórtam porcukorral.
Hozzávalók
- 2 csésze liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 tojás
- 1 csésze cukor
- 1 nagy bio citrom, reszelt leve és héja
- 1 tk vanília kivonat
- ½ csésze napraforgóolaj
- 1 csésze smoothie vagy rostos bogyós gyümölcslé (málna, szeder, áfonya stb)
- 1 csésze friss málna
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Előkészítünk körülbelül 12 szilikon muffin formát, vagy kibélelünk egy muffinsütőformát papírkosárkákkal.
- A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk.
- Egy másik tálban a cukrot a tojásokkal világosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, vaníliát, gyümölcslevet, a citrom levét és héját.
- Beleadagoljuk a lisztes keveréket, és addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.
- Félig megtöltjük a muffinformákat a tésztával, majd adunk hozzá néhány málnát, és leborítjuk tésztával.
- Minden muffin tetejére teszünk egy málnát, amit kissé belenyomunk a tésztába.
- 20-25 percig sütjük, amíg aranybarna lesz.
- Hűlni hagyjuk a muffinokat 5 percig a formákban, majd egy rácsra áttesszük őket, hogy teljesen kihűljenek.
- Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk őket porcukorral vagy dekoráljuk krémmel, mázzal stb.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu