A tengeri sügért nem szabad se túlsütni, se túlfűszerezni. Elég borban vagy citromlében sütni, grillezni vagy párolni, friss zöldfűszerekkel esetleg kiegészítve. Ez a citromos-kapros tengeri sügér fél óra alatt elkészül, szinte semmi előkészületet nem igényel. Télen-nyáron tökéletes egy laza ebédre vagy vacsorára, krumplipürével vagy salátával tálalva.
Hozzávalók
- 2 egész tengeri sügér, megtisztítva
- 2 db citrom
- 1 csokor kapor
- Vaj vagy olívaolaj
- Só, bors
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A halakat kevés olajjal bedörzsöljük, majd sózzuk, borsozzuk őket.
- A citromot 2 mm vastag karikákra vágjuk.
- Egy tepsit vajjal vagy olajjal kikenünk, majd két sorban letesszük a citromkarikák felét.
- A halat a két sor citromkarikákra helyezzük.
- A maradék citrom karikákat félbevágjuk, és beletesszük a halüregbe.
- A kaprot a két hal között elosztjuk, és az üregbe töltjük.
- Kevés vizet vagy fehérbort öntünk a tepsibe, alufóliával lefedjük és 15-25 percig pároljuk.
- Levesszük a fóliát, feljebb állítjuk a hőfokot, vagy a grillre állítjuk a sütőt, és pár percig megpirítjuk a hal bőrét.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu