
Ez a citromos-kapros lencselepény friss és zamatos, így tökéletes tavasszal és nyáron. Gluténmentes, szénhidrátszegény, alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú és vegán, így a legtöbb étrendbe passzol. Alkalmazhatjuk tortilla tekercs helyett, vagy tálaljuk mártogatóssal, zöldségkrémmel, májkrémmel, chutneyval stb.
Hozzávalók
- ½ bögre vöröslencse
- 1 bögre langyos víz
- ½ teáskanál só
- ½ citrom leve és reszelt héja
- 1 marék kaporlevél
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 evőkanál csicseriborsó liszt
Elkészítés
- A lencsét folyó víz alatt leöblítjük, majd egy turmixgépbe tesszük.
- Hozzáadjuk a vizet és 3 órát pihentetjük.
- Hozzáadjuk a sót, citrom levét és a héját, majd addig pürézzük, amíg egy palacsintaszerű tésztát kapunk.
- Hozzáadjuk a kaprot, az olajat és a csicseriborsó lisztet, és ismét pár másodpercig pürézzük, amíg a tészta sima és kissé habos lesz.
- Egy tapadásmentes palacsintasütőt vagy serpenyőt enyhén bepermetezünk vagy kikenünk olajjal. Fontos, hogy tapadásmentes legyen, különben a tészta beleragad a serpenyőbe! Alkalmazható tortilla prés is.
- A serpenyőt közepes hőfokon felhevítjük.
- Beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, és a kanál hátuljával egyenletesen kör alakra elterítjük.
- Körülbelül 3 percig sütjük, amíg a felülete már nem nedves, és a lepény egy spatulával könnyen mozgatható.
- Megfordítjuk és kb 2 percig sütjük a másik oldalon is.
- A lepényt egy tányérra átcsúsztatjuk, és további 3 lepényt készítünk a maradék tésztából.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
