Ez a zöldfűszeres citromos grillezett tengeri sügér egy különleges étel, amit citromszeleteken sütünk, így igazán citrusos ízű lesz! Ha ropogósan kedveljük a bőrt, az utolsó pár percben eltávolíthatjuk a citrom karikákat. Salátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 citrom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes egész tengeri sügér, kibelezve
- 2 babérlevél, darabokra vágva
- 2 szál rozmaring, darabokra vágva
- 2 szál kakukkfű, darabokra vágva
Elkészítés
- Az egyik citrom héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét. Ezt összekeverjük az olívaolajjal, kevés sóval, és borssal.
- Egy-két vágást metszünk a hal bőrén, mindkét oldalán, majd megkenjük a citromos olívaolajjal. Fűszernövényeket nyomkodunk a résekbe, a maradékot és a babérlevelet az üregbe tesszük.
- Mindkét citromot felszeleteljük, majd kevés olajjal megkenjük mindkét oldalon.
- A grillsütőt bekapcsoljuk. Parazsat készítünk, majd a citromszeleteket a grillrácsra tesszük, és ezekre helyezzük a halat.
- Mindkét oldalon kb. 8 percig sütjük a parázs felett. Le is lehet takarni fedővel, vagy egy nagy hőálló tállal.
- A halat a citromkarikákkal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu